Skip to main content

Zalm in mosterd-dillesaus

met aardappel-spinaziepuree, wortels en sperziebonen

Zalm in mosterd-dillesaus
Caloriebewust
Eiwitrijk

Wereldwijde hit binnen en buiten de deur: zalm met romige mosterd-dillesaus. De roze, vette vis wordt met knoflook op smaak gebracht, waarna het wordt geroosterd en op een bedje van aardappelpuree met knoflookspinazie wordt geserveerd. On the side zijn het in honing geroosterde wortelplakjes en sperziebonen die de maaltijd van een portie groen(ten) voorzien. Zeker weten dat je als een blok voor dit ziltzoete bord valt.

Puree van aardappel en spinazie met zalm, wortel, sperziebonen en saus met mosterd en dille

Deze maaltijd bevat 150 gram groenten.

Ingrediënten: 31% aardappel-spinaziepuree (71% aardappel, 25% spinazie, MELKPOEDER, olijfolie, specerijen, zeezout), 30% zalmfilet (98% zalm (VIS), specerijen, zeezout), 16% gekruide wortel (87% wortel, honing, olijfolie, specerijen, kruiden, zout, rookaroma), 15% gekruide sperziebonen (99% sperzieboon, olijfolie, specerijen, zeezout), 7% mosterd-dillesaus (water, room (MELK), 8% groffe mosterd (water, MOSTERDZAAD, natuurazijn, zout, kruiden, specerijen, aroma (MOSTERD)), olijfolie, specerijen (bevat MOSTERD), ui, 4,7% Dijon mosterd (water, MOSTERDZAAD, brandewijnazijn, zout), maïszetmeel, natuurlijk aroma, 1,1% dille, witte wijnazijn, zeezout), melkzuurbacteriën. E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)537kcal133.3kcal
Energie (kJ)2244kJ556.8kJ
Vetten26.2g6.5g
waarvan verzadigd5.9g1.5g
Koolhydraten35.4g8.8g
waarvan suikers12.5g3.1g
Vezels10.7g2.7g
Eiwitten33.6g8.3g
Zout1.91g0.5g
Voedingswaarde kan bij de levering iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenVis, Mosterd, Melk (inclusief lactose)
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Aardappelen

Measurement:

Spinazie

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Zalmfilet

Measurement:

Peen

Measurement:

Honing

Measurement:

Sperziebonen

Measurement:

Mosterd

Measurement:

Dille

Measurement:

Room

Measurement:

Witte wijnazijn

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W):

Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170 ̊C):

Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)537kcal133.3kcal
Energie (kJ)2244kJ556.8kJ
Vetten26.2g6.5g
waarvan verzadigd5.9g1.5g
Koolhydraten35.4g8.8g
waarvan suikers12.5g3.1g
Vezels10.7g2.7g
Eiwitten33.6g8.3g
Zout1.91g0.5g
Voedingswaarde kan bij de levering iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.