Vegetarische chili bowl
met Mexiaanse maïscake, gekruide zoete aardappelen en jalapeñocrème

Deze pittige vegetarische bowl is geïnspireerd op het klassieke Latijns-Amerikaanse tamale (lees: soort gestoomde dumplings). De maïskoekjes worden met een mix van drie soorten bonen bedekt, gesmoord met rode paprika's en jalapeños, en gekruid met ancho- en chipotlepoeder voor een extra kick. De bowl wordt afgetopt met kaas, en geserveerd met gekruide zoete aardappelen, rode paprika's, uien en een koriander-jalapeñocrème om eroverheen te drizzelen. Enkeltje Mexico?
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Mais
Measurement:
Zoete aardappel
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van:
- 1
Magnetron (700W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende (x) minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
- 2
Oven (160˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 25 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.