Romige tomatenrisotto
met gegrilde courgette en paprika, vers basilicum en pijnboompitten

Zowel voor lunch als avondeten heb je een goede aan deze verantwoorde risotto. Tipje van de sluier? Eerst wordt de rijst met knoflook en rode uien gekookt, waarna de roomkaas voor de typisch kazige touch wordt toegevoegd. Daarna is het een kwestie van veel door de pan roeren (heel veel). De basilicum, geroosterde cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitten on top maken 'm af. En als je er dan ook nog extra vitamines dankzij geroosterde paprika en courgette bijkrijgt, weet je dat het bellissimo tafelen wordt.
Risottorijst met groenten, pijnboompitten en saus van tomaat en roomkaas.
Deze maaltijd bevat 169 gram groenten.
Ingrediënten: 34% tomaat-risottosaus (water, 19% tomaat, ui, kaas (MELK, zout, zuursel, microbieel stremsel), 4,8% roomkaas (KARNEMELK, room (MELK), zout, zuursel), olijfolie pomace, tomatenpuree, maïszetmeel, specerijen, 1,9% basilicum, zeezout, kruiden), 29% risottorijst (water, rijst), 12% cherrytomaat, 10% courgette, 10% paprika, 4,2% pijnboompitten, olijfolie pomace, specerijen, zeezout, melkzuurbacteriën.
E = Door de EU goedgekeurde hulpstof
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Melk (inclusief lactose)Arborio
Measurement:
Cherrytomaten
Measurement:
Courgette
Measurement:
Paprika
Measurement:
Pijnboompitten
Measurement:
Tomaat
Measurement:
Ui
Measurement:
Olijfolie
Measurement:
Tomatensaus
Measurement:
Maiszetmeel
Measurement:
Specerijen
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Roomkaas
Measurement:
Kaas
Measurement:
Basilicum
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).
Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.