Milde gele kipcurry
met (bloemkool)rijst, broccoli en paprika

Deze gele curry is een aanrader voor jong en oud aan tafel, want dit bord heeft alles van de Aziatische klassieker in zich, behalve het pitje. Eerst wordt de kipfilet in blokjes gesneden, waarna het samen met paprika's en broccoli met een romige gele kokoscurrysaus wordt overladen. Als bijgerecht wordt het met een mix van zilvervliesrijst en - voor extra groenten - bloemkoolrijst geserveerd. Eén ding is zeker: saai wordt het met deze tropische traktatie alles behalve!
Milde gele kipcurry met (bloemkool)rijst, broccoli en paprika
Deze maaltijd bevat 160 gram groenten.
Ingrediënten : 21% kipfiletblokjes [87% kippenvlees, water, zout], water, 12% broccoli, 10% bloemkoolrijst, 9% kokosmelk [kokosnootextract, water], 8% bruine rijst, 6% paprika groen, 6% paprika rood, olijfolie, 2% paprika geel, bosui, knoflook, witte ui, maïszetmeel, gemberpuree [gember, azijn], agavesiroop, natuurlijk aroma (SELDERIJ), knoflookgranulaat, rode wijn azijn, knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], 0% kerriepoeder [koriander, venkel, chilies, peterselie, fenegriek, komijn, knoflook, kurkuma], zeezout, koriander, citroenschil, zwarte peper, gochugaru peper, peterselie, limoensap, knoflookpoeder, kurkuma, verdikkingsmiddel (E415), melkzuurbacterie
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: SelderijKipfiletblokjes
Measurement:
Broccoli
Measurement:
Bloemkoolrijst
Measurement:
Kokosmelk
Measurement:
Bruine rijst
Measurement:
Groene paprika
Measurement:
Rode paprika
Measurement:
Olijfolie
Measurement:
Gele Paprika
Measurement:
Bosui
Measurement:
Knoflook
Measurement:
Witte Ui
Measurement:
Maiszetmeel
Measurement:
Gemberpuree
Measurement:
Agavesiroop
Measurement:
Natuurlijk Aroma's
Measurement:
Knoflookgranulaat
Measurement:
Rode wijnazijn
Measurement:
Knoflookpuree
Measurement:
Kerriepoeder
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Koriander
Measurement:
Citroenschil
Measurement:
Zwarte peper
Measurement:
Gochugaru
Measurement:
Peterselie
Measurement:
Limoensap
Measurement:
Knoflookpoeder
Measurement:
Kurkuma
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.