Kip Alfredo
met cherrytomaatjes, broccoli en citroen-knoflook boter

Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, laat deze kip Alfredo je proeven. Alfredo? Een culinair idee van de Italiaanse Alfredo die sinds 1914 in zijn eigen restaurant in Rome fettuccine (lintpasta) met boter en parmezaan op de kaart zette. Voor deze keto maaltijd kip Alfredo geen pasta, wel veel romigheid. De kipfilet wordt namelijk met een rijke Alfredo-saus van room, witte wijn en Parmezaanse kaas overgoten. Voor een fris accent mengen sappige cherrytomaten (op smaak gebracht met citroen, basilicum en knoflook) en broccoliroosjes in citroen-knoflookboter zich erbij. Deze klassieker zorgt voor la dolce vita aan je keukentafel.
Gemarineerde kipfilet met broccoli, cherrytomaten, saus met Parmezaanse kaas en citroen-knoflook boter
Deze maaltijd bevat 165 gram groenten.
Ingrediënten: 26% broccoli, 26% kipfilet [87% kippenvlees, water, zout], 15% cherrytomaat, room (MELK), witte ui, olijfolie, 3% citroen-knoflook boter [94% boter (MELK), 2% citroenschil, 1% gedroogde knoflook, uipoeder, zeezout, zwarte peper, peterselie], water, 3% Parmezaanse kaas [koemelk (MELK), zout, stremsel], witte wijn, knoflook, roomkaas [karnemelk, room (MELK), zout], amandelpoeder (AMANDEL), knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], maïszetmeel, zeezout, citroenschil, basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, melkzuurbacterie
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Melk (inclusief lactose), AmandelnotenBroccoli
Measurement:
Kipfilet
Measurement:
Cherrytomaten
Measurement:
Room
Measurement:
Witte Ui
Measurement:
Olijfolie
Measurement:
Citroenschil
Measurement:
Boter
Measurement:
Uienpoeder
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Zwarte peper
Measurement:
Peterselie
Measurement:
Parmezaanse kaas
Measurement:
Witte wijn
Measurement:
Knoflook
Measurement:
Roomkaas
Measurement:
Amandelpoeder
Measurement:
Knoflookpuree
Measurement:
Maiszetmeel
Measurement:
Basilicum
Measurement:
Oregano
Measurement:
Tijm
Measurement:
Rozemarijn
Measurement:
Melkzuurbacteriën
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Oven (170 ̊C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.